MagyarHU EnglishEN
Gasztro – és borélmények

Gasztro – és borélmények

A Balaton már jó ideje igazi gasztro-paradicsomként él a köztudatban, és nem véletlenül! A Balaton északi és déli partja mentén is kiváló éttermek, cukrászdák és természetesen boros pincék várják a vendégeket. A teljesség igénye nélkül csokorba gyűjtöttünk néhány kihagyhatatlan gasztro- és borélmény lelőhelyet a Balaton-partján!

Aszófő - Fodorvin családi pincészet
A Fodor család ősinek nevezhető pincéje még 1858-ban épült Aszófőn, a Vörösmáli dűlőben. Azóta is a Fodor család számos generációja dolgozott a balatonfelvidéki területeken, a borvidékért és a kiváló magyar borokért. A pincészet weboldalán lehet tájékozódni boraikról és a vinotéka nyitva tartásáról!

Zamárdi – Gyümölcs Wellness Központ és a Zimek Pálinka Manufaktúra
A zamárdi Gyümölcs Wellness Központ igen nagy népszerűségnek örvend a vendégek körében, messzeföldön híresek nemcsak pálinkájukról, hanem a „központ” nyújtotta kiváló hangulatról is! A felnőtteknek a pálinkakészítés fortélyairól, a gyermekeknek a kertben frissen termett gyümölcsökből, és a játszótér élvezetéből tudnak nyújtani egy darabkát.

Zimek Pálinka Manufaktúra pálinkái az elmúlt tizenegy évben rengeteg elismerést szereztek mind a pálinkát kedvelő fogyasztók, mind a pálinkát értő szakmai bírálók körében, és számos hazai, valamint nemzetközi versenyen is kiemelkedő eredményeket értek el. Pálinkáikba garantáltan nem kerül cukor, sem egyéb mesterséges vagy természetes aroma.

Balatonlelle - Korányi borpince
A Dél-Balaton talán legismertebb és legelismertebb borászata a Konyári Pincészet. Kishegy, Öreghegy, Bánomhegy, Jánoshegy és a Sinai-hegy láncolatának legszebb dűlőit forgatják újra művelés alá, így a természeti szépségek szinte garantálják a minőséget is.

Kötcse - Buzás Birtok
A pincészet alapításkor megfogalmazott elsődleges cél, a Kötcse - Szólád Hegyközség területén termelt kiváló minőségű szőlők helyben történő feldolgozása és borrá nemesítése volt, amelyet a Buzás Borok azóta is hűen képviselnek. A pincészet előzetes megbeszélés alapján, egyeztetett időpontban látogatható!

Környékbeli gasztronómiai élmények a teljesség igénye nélkül:

Balatonszemes - Kis Tücsök vendéglő
Csapody Balázs étterem tulajdonos lassan két évtizede vette át az étterem vezetését, és azóta is fáradhatatlanul újít, tanul, Észak-Olaszországban szerez tapasztalatokat, aminek eredményeképpen és persze Jahni László konyhafőnöknek köszönhetően, a Kistücsök az ország tíz legjobb étterme között szerepel.

Baltonszárszó – Kistehén Burger étterem
Ausztriai szakmai tapasztaltból, kiváló minőségű osztrák marhahúsból és persze tősgyökeres szárszói szívből készülnek a jobbnál jobb burgerek Balatonszárszó központjában, a Kistehén Burger Étteremben!

Balatonlelle - Kedvesem Bisztró és Geleta cukrászda
A Kedvesem Bisztró az egykori Mango Restaurant & Café helyén nyitott meg, változatlan csapattal és csodás, Balatonra néző panorámával várják a vendégeket magyar és nemzetközi ételekkel, illetve heti menükkel.

A balatonlellei Geleta cukrászdába még a környékbeliek is átjárnak, nem hiába, hiszen egy kedves, aranyos cukrászda, ahol bármikor ehetünk egy finom sütit vagy fagyit, ha valami édesre fájna a fogunk!

Balatonfenyves - A Konyhám
Ahogy magukról írják: „Egy hely, amely szeretné megmutatni egy strand büfé szerethetőbb színvonalasabb arcát a nyaralóknak!” És valóban, habár a strandszintet messze meghaladják burgereik, tésztáik, sőt, még vegetáriánus és vegán ételeik is. Még reggelizni is megéri betérni, a kínált croissant-t helyben sütik!

Balatonboglár – Paletta
A Palettában gondosan válogatott helyi alapanyagokból készült bisztró ételeket van lehetőség kóstolni, itt találkozhatunk a Balaton egyik legjobb burgerével, ponty szendvicsével, vagy a kreatív fantázia névre hallgató BigMekk-jével is!

Siófok - Egy Csipet nádas
A balatoni étterem filozófiája szerint a vendéglátásnak a jól elkészített ételek mellett, ugyanolyan fontos része a hangulat és az élmény is, ezért hétvégenként különleges ízekkel, élményekkel gazdagítják étlapjukat, valamint tematikus gasztronómiai programokkal is készül az Egy Csipet Nádas csapata!

Balatonszéplak - A legjobb lángos a déli parton: Lángos Büfé
Balatonszéplak-Felsőn, azaz Siófokon, közel az ezüstparti szállodasorhoz található a méltán híres lángosozó, amelyet még a Kistücsök étterem vezetője is melegen ajánl, ráadásul ugye a „Balaton legjobb lángosozója” címmel büszkélkedhet.

Kistermelői piacok
Talán a Balatonról nem feltétlenül a termelői kispiacok jutnak eszébe az embernek, pedig bizony ezekből is nagyon sok, kiváló található a magyar tenger környékén. Az alábbi gyűjtésben a 6 legjobb piacot gyűjtötték össze a Balaton környékén! Ha igazi helyi, friss termékre vágynánk, akkor mindenképpen érdemes kilátogatni a közelben lévő piacokra!

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO