MagyarHU EnglishEN
Kultúra és szórakozás

Kultúra és szórakozás

A balatoni nyaralás elengedhetetlen része a szórakozás is, és ahogy a hűsítő vízben, úgy szintén nyugodtan elmerülhetünk a környék nyújtotta kulturális programokban is! Összegyűjtöttünk néhány szórakozási lehetőséget a Balaton déli partja mentén.

Balatonszárszó – Csukás Színház
A balatonszárszói Csukás Színház Magyarország egyetlen szabadtéri, fedett gyermekszínháza. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást ígérnek a gyermek, illetve felnőtt színházi előadások, zenés rendezvények.
Aktuális jegyárakról az alábbi oldalon tájékozódhatnak!

Balatonszárszó – József Attila Emlékház
A balatonszárszói villasoron elhelyezkedő, egykori Horváth-panzió ad otthont a József Attila-kiállításnak. Ebben a házban töltötte utolsó napjait a költő, 1937. december 3-án innen indult arra a sétára, melyről nem tért többé vissza.

Balatonszemes – Postamúzeum
A Postamúzeum kiállításainak 1962 óta ad otthont a Hunyady család balatonszemesi birtokán, a 18. század utolsó negyedében épült barokk műemléképület. Nyitvatartási időről és belépőjegyekről az alábbi oldalon tájékozódhat!

Latinovits Zoltán emlékház
A balatonszemesi Latinovits Zoltán emlékház állandó kiállítás keretében állít emléket a tragikusan elhunyt „színészkirály”, Latinovits Zoltán (1931–1976) művészetének.

Jókai Mór emlékház
Jókai Mórra és feleségére, Laborfalvy Rózára első balatonfüredi látogatásuk nagyon mély hatással volt, a táj szépsége mellett a fürdő hangulata is annyira vonzotta a házaspárt, hogy rendszeres vendégeivé váltak Fürednek, majd később telket is vásároltak, amelyen a napjainkban emlékmúzeumként működő villa áll.

Balatonföldvár – KultKikötő
A Kultikötő története 2005-ben indult. A szabadtéri színház először Balatonföldváron nyitotta meg kapuit, 2015-től azonban már három településen, Balatonföldváron mellett, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is várja nézőit változatos programokkal, előadásokkal. Aktuális programokról a KultKikötő weboldalán lehet tájékozódni.

Cirkusz
Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz is gyakorta állomásozik Balatonszárszó környékén, így érdemes figyelni a felhívásaikat, hiszen bármikor feldobhatja a nyaralást egy mesés cirkuszi élmény!

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO