MagyarHU EnglishEN
Túrázási lehetőségek

Túrázási lehetőségek

Balatonszárszó és környéke kiváló túrázási lehetőségeket rejt a természet szerelmeseinek, és az aktív pihenésre vágyóknak. A következő Balaton közeli desztinációkat ajánljuk a túrázásra vágyóknak.

Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont – kiállítás és kilátó
A balatoni hajózást bemutató interaktív kiállítások egy különleges, hajó alakú épületben kaptak helyett, amelynek árbóca egyben a Balaton legmagasabb épített kilátója is!
Bővebb információk a Látógatóközpontról: https://balatonfoldvarikilato.hu/

Siófok víztorony
A Víztorony az egyik legemblematikusabb épülete Siófoknak, amely a város szívében helyezkedik el. A magasba panorámalifttel juthatnak fel az érdeklődők, akik elé fentről lélegzetelállító balatoni panoráma tárul!
Részletek: http://www.viztorony.com/

Kőhegyi Kilátó Zamárdi
Romantikus hangulatot árasztó, pincékkel és présházakkal szegélyezett úton juthatunk el Zamárdi kilátójához, a Kőhegy tetején található, 220 méter magasan fekvő kilátóba.  

Gömb kilátó Balatonboglár
A Gömb kilátó nemcsak Balatonboglár jelképe, hanem az egyik legismertebb kilátó is a Balaton-partján, mindenképpen érdemes útba ejteni! A szokatlan formájú, különleges kilátó a balatonboglári Várdombon található, a kalandpark és a bobpálya mellett.
Bővebb információk a Gömb kilátóról: http://balatonboglarbob.hu/kalandpark/gombkilato

Kis-Balaton, Keszthelyi-hegység, Tapolcai-medence, Káli-medence, Tihanyi-félsziget, Pécselyi-medence, Balaton-felvidéki Nemzeti Park
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park 6 korábbi tájvédelmi körzetet is magában foglal, melyek természeti értékei sajátosak, némelyik egyedül csak e térségre jellemző, így a természet szerelmeseinek kötelező program felfedezni ezeket a csodákat!

Balatoni tanösvény és túraútvonal
A Balaton környékén rengeteg túraútvonal és tanösvény várja a kirándulni vágyókat, a könnyebb, alacsony szintemelkedéssel járó útvonalaktól a nehezebb, felkészültebb túrázóknak szóló túraútvonalakig. Ezen az oldalon megtekinthetőek a legnépszerűbb útvonalak, nehézségi szint jelöléssel és fontos tanácsokkal, információkkal kiegészítve!

Töreki tavak melleti tanösvény
A Töreki városrész mellett futó tanösvény bemutatja a tavak, vizes élőhelyek, különféle erdők és rétek élővilágát, a madármegfigyelő torony pedig bepillantást enged a gazdag madárvilág életébe.

Biciklitúrák a Balaton körül
Ha esetleg kedve támadna körbetekerni a Balatont, arra is van rengeteg lehetősége, változatos programok és több napos biciklitúrák is szerveződnek a Balaton körül.
Népszerű bicikliutak a Balaton körül: https://www.balatontipp.hu/bicikliutak/

Balaton Piknik
Igazi piknik hangulat, egész napos koncertek, világszínvonalú fellépők és persze csodálatos környezet a Balaton-partján, a különleges balatonboglári Gömb kilátónál!
Programok, jegyárak: https://balatonpiknik.hu/

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO